"למה לך לעבוד עם חולות סרטן? מה את צריכה את זה…"
שאלה שאני שומעת מדי פעם ואני יכולה להבין מאיפה היא באה. המילה הזאת עדיין מבהילה אותנו, ובצדק יש להודות. לפי נתונים של אגודת הסרטן האמריקאית משנת 2016 יותר מ-1.6 מיליון מקרים חדשים מאובחנים מדי שנה, כ-33 מיליון נשים וגברים מתמודדים עם סרטן ברחבי העולם והמספר הזה נמצא בגידול מתמיד. ההערכה היא שכ-33% מהנשים וכ-50% מהגברים יפתחו סרטן במהלך חייהם, וכ-15% ממקרי המוות בעולם ישוייכו לסוג כלשהו של המחלה.
אז למה ללמד יוגה דווקא לנשים חולות? אפשר ללמד יוגה כל כך הרבה אנשים בריאים למה דווקא את מי שלא? יש לשאלה הזאת כמה תשובות, חלקן קשורות אליי ולמי שאני וחלקן למה שעובר על החולה עצמה.
התשובה הראשונה היא שזה חשוב! להיות שם יחד עם החולי והקושי ברגע האמת, להיות עדה ונוכחת, להציע אפשרויות להקלת מתח, להרגעה, ללקיחת שליטה על המצב. זאת משימה קשה אבל מספקת ומתגמלת מאוד, כי היא מאפשרת לראות את ההשפעה העמוקה, המיידית והרחבה של האימון.
התשובה השנייה קשורה לחיבור האנושי שמתרחש במפגש כזה. התשוקה שלי להעביר את הידע ולעשות טוב פוגשת את הצמא האדיר של נשים חולות לקחת חלק פעיל בהחלמה שלהן, להיות בעשייה ולהתחבר מחדש לגוף שלהן, בדיוק בזמן שהוא עובר טלטלה עזה. המפגש הזה מייצר חיבור עוצמתי. חיבור אל הידע והמסורת העתיקים של היוגה, חיבור מלב אל לב, וחיבור אל הכאן והעכשיו – אל מה שיש ברגע. חיבור כזה יכול להתקיים רק אם שני החלקים שלו נתרמים ומתחזקים ממנו.
אם מצאת עניין בדברים האלה או באימון יוגה למתמודדות ומחלימות מסרטן – פרטים על קבוצת אימון מותאמת נמצאים כאן