פגשתי את יוני לפני כמה חודשים כאשר מכרתי את הרכב שלי. הוא הגיע לבדוק אותו לפני רכישה ועל הדרך קיבלתי שיעור מעלף ביסודיות וירידה לפרטים. הוא לחץ על כל כפתור והרים כל מכסה, האיר עם פנס מלמעלה ומלמטה ואפילו מדד עם מכשיר מיוחד את עובי הצבע על הפח! זה היה מרשים. יוני הוא ממש מכון בדיקה לרכב באיש אחד נחמד!
זה מה שקורה לי בכל פעם שאני שומעת על מישהו שיוצא כואב מאימון, אם זה יוגה או בכלל.
זה נכון וקורה לא פעם בשיעורים, שתלמידות ותלמידים מבלבלים מאמץ של שריר עם כאב. לפעמים מאמץ מורגש ככאב ולא תמיד זה ברור מתי זה כאב של מתיחה, שעושה טוב, ומתי זה כאב שאומר "עצור!" אבל יחד עם זאת, אפשר לומר בהכללה, שאם יצאת משיעור יוגה עם כאב – קרה שם משהו שלא היה מותאם לך. יכול להיות שזה היה בהנחיה עצמה ויכול להיות שהלכת רחוק מדי מתוך חוסר תשומת לב או אמביציה.. בכל מקרה – כאב הוא סימן לעצור ולבדוק.
מומחה כמו יוני לעולם לא היה לוקח טויטה למוסך של יונדאי… אז איך קרה שהוא הגיע לשיעור יוגה, שלא התאים לו ולגוף שלו?
יכול להיות שהוא לא יודע שלא אמור לכאוב לו בשיעור יוגה.
יכול להיות שהמורה לא איפשרה ועודדה אותו לבדוק מה הוא מרגיש, מאיפה מגיע הכאב.
יכול להיות שהוא לא חש מספיק בטחון בשיעור בשביל לשתף במה שקורה לו ואז בטח שהמורה לא יכולה להגיב או להתאים את התרגול לצורך שלו.
הרבה דברים יכולים לקרות ואכן קורים לפני, במהלך ואחרי שיעור יוגה.
מורה רצינית ויסודית, שעברה הכשרה מתאימה, אמורה לדעת להתמודד עם כ-ל הדברים הללו ולתת להם מענה, כך שכל אחת ואחד בשיעור יהיו בטוחים בתרגול שלהם, ויצאו ממנו רעננים, רגועים ונינוחים.