You are currently viewing מה כדאי ללמוד מוונדר וומן? רמז: יש לנו את זה ביוגה

מה כדאי ללמוד מוונדר וומן? רמז: יש לנו את זה ביוגה

האם שפת הגוף שלנו יכולה לשנות את מי שאנחנו?

זאת הטענה המרכזית בהרצאה של איימי קאדי משנת 2012, שדורגה במקום השני מבין הרצאות ה-TED הכי פופולריות בעולם (נכון לאפריל 2023). אני ממליצה לך להקשיב להרצאה, 21 דקות שבאמת הפילו לי כמה אסימונים בנוגע לאופן שבו יציבה משפיעה על ההתנהלות שלנו בעולם, על הבטחון שאנחנו מקרינות החוצה וגם פנימה, כלפי עצמנו.

להמחשה איימי קאדי מספרת בהרצאה על מחקר שבו הראו לנבדקים 30 שניות של סרטון ללא קול, שבו נראית שיחה בין רופא למטופל. המחקר מצא שהדעה שהנבדקים גיבשו על נחמדות הרופא הצליחה לנבא בשיעורים גבוהים האם הוא יתבע ע"י המטופל או לא! הנבדקים כלל לא שמעו את השיחה ולא ידעו מה נאמר. השיפוט נעשה על בסיס שפת הגוף בלבד, בלי כל קשר לרמת המקצועיות של הרופא.

מעניין לחשוב האם האופן שבו אנחנו אומרות את הדברים חשוב יותר מהתוכן. לטענת קאדי אין ספק שלשפת הגוף השפעה קריטית על היכולת שלנו לנהל מו"מ, להצליח בראיונות עבודה או לעמוד מול קהל, אבל יותר מכך היא משפיעה על הלך הרוח הפנימי שלנו. קאדי מזכירה "עמידות כוח" כאשר הגוף רחב ופתוח, הזרועות מתוחות לצדדים ובית החזה חשוף, בתור כאלה שמשדרות עוצמה ובטחון. תנוחת ניצחון של אצנים בסוף המסלול היא דוגמא מצוינת. מנגד מוזכרות תנוחות של התכנסות וצמצום הגוף, כמו בכפיפה לפנים או חיבוק עצמי. הקטנה של הגוף משדרת חולשה, כניעה, ויתור. 

איך זה קשור ליום-יום שלנו?

בניסוי שערכו קאדי ואחרים, הם בדקו את רמות הטסטוסטרון (הורמון שמקושר עם תחושת בטחון ועוצמה) והקורטיזול (הורמון שמופרש במצבי סטרס) של נבדקים, אחרי שביקשו מהם לעמוד במשך 2 דקות בתנוחות עוצמה או תנוחות חולשה.

בקרב נבדקים שעמדו בתנוחות עוצמה חלה עלייה של 20% ⇑ ברמות הטסטוסטרון.
בקרב נבדקים שעמדו בתנוחות חולשה, חלה ירידה של 10% ⇓ ברמות הטסטוסטרון.

בקרב נבדקים שעמדו בתנוחות עוצמה חלה ירידה של 25% ⇓ ברמות הקורטיזול.
בקרב נבדקים שעמדו בתנוחות עוצמה חלה עלייה של 15% ⇑ ברמות הקורטיזול.

המחקר הראה איך 2 דקות בלבד יכולות להביא לשינוי הורמונלי משמעותי, שגורם לנו להרגיש יותר נינוחות, אסרטיביות ובטוחות בעצמנו, או יותר רגישות, לחוצות ופגיעות. 

עכשיו כבר די ברור למה חשוב לנו לדעת עד כמה היציבה שלנו משפיעה על האינטראקציה שלנו עם העולם ועם עצמנו.

תנוחת עוצמה הוליוודית

ואיך כל זה קשור ליוגה?

היוגים הקדומים כנראה ידעו את כל זה. אולי זאת הסיבה שאפשר למצוא המון תנוחות "עוצמה" באסנות של היוגה – תנוחות הלוחמים השונות, עץ, טריקונאסנה (המשולש), תנוחות של פתיחת בית החזה, תנוחות מורכבות של שיווי משקל – כולן משדרות כוח – גם פנימה כלפי עצמי – וגם החוצה לעולם. אולי המשעשעת מביניהן היא תנוחת האריה – שמחקה שאגה וכל כולה פרץ של אנרגיה חייתית.

במובן הזה כמה דקות של תרגול מדויק ומכוון יכולים לשנות לך את היום! בימים של עייפות, פגיעות, אנרגיה נמוכה, חולשה, 2 דקות בלבד של "תנוחת עוצמה" יכולות לעזור. גם בישיבה על כיסא, גם אם את נשענת אל הקיר, קחי לך רגע לפתוח את בית החזה, לפרוש זרועות לצדדים, לחייך (או לשאוג) ולהרגיש את האנרגיה נכנסת וממלאת אותך ואיתה את הבטחון עולה ורמת המתח יורדת.

הלוחם 2 - עוצמה יוגית

אהבתם את הכתבה?
הרשמו וקבלו ממני תוכן איכותי ישירות למייל